Тиждень фізичної культури у КУ Сумський СНВК №37 «Зірочка»

2015-09-30

Тиждень фізичної культури у

КУ Сумський СНВК №37 «Зірочка»

З метою пропаганди здорового способу життя з 07.09.2015 по 12.09.2015 року в Комунальній установі Сумський спеціальний навчально – виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня - дошкільний навчальний заклад

№ 37 «Зірочка» Сумської міської ради проводився Тиждень фізичної культури і спорту, відповідно до листа Сумського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України від 01.09.2015 № 290 "Про організацію та проведення Дня фізичної культури і спорту та Всеукраїнського Олімпійського уроку, Олімпійського тижня у 2015 році".

Учитель фізичної культури 1-4 х класів Литнянчина Людмила Володимирівна відповідально та творчо підійшли до проведення тижня. Масовою була участь дітей школи у проведенні заходів, які заплановані відповідно до особливостей вікового та фізичного розвитку учнів. Учителям вдалося зацікавити учнів, викликати інтерес до участі у спортивних змаганнях, святах, у проведенні тематичних годин спілкування, вікторин, в оформленні стіннівок.

Тиждень фізичної культури і спорту був присвячений темі: «Здоров'я кожної людини – це його багатство». Під час проведення тижня робота вчителя фізичної культури, а також класних керівників, вихователів групи продовженого днябула спрямована на:

- виховання в учнів ціннісної орієнтації на здоровий спосіб життя;

- покращення здоров'я;

- придбання необхідних знань в області фізичної культури і спорту;

- збагатити знання учнів про Олімпійські ігри;

- залучення учнів до систематичних занять фізичною культурою і спортом;

- виховання колективізму і взаємодопомоги, дисциплінованості, сміливості, наполегливості, завзятості, витримки, спортивного азарту, взаємовиручки і підтримки.

- загартовувати школярів фізично й морально;

- формувати вміння вести себе в нестандартних ситуаціях і приймати швидкі рішення;

- плідно співпрацювати з батьками учнів.

07.09 - відбулася урочиста загальношкільна тематична лінійка. В залі всі учні школи переглянули цікавий пізнавальний фільм «Історія Олімпійських ігор» про античні Олімпійські ігри та їх відродження в сучасності та «Олімпійська Історія Сумщини» про видатних спортсмені Сумщини, які брали участь у Олімпійських іграх. Учні для себе з фільму отримали багато цікавих для них фактів.

Також переглянули ролик, де олімпійський чемпіон з боксу Олександр Усик закликав займатися спортом: «Хочеш стати олімпійцем, роби, як ми»…

07.09 - учні 1-4-х класів проявили активність у конкурсі малюнків на асфальті «Молодь України обирає здоровий спосіб життя!». Діти зуміли показати нам своє ставлення до Олімпіади та спорту в цілому. Тут можна було зустріти і відкриття Олімпійських ігор, і спортсменів на змаганнях, і емблему ігор з факелом, і багато іншого. Ці малюнки розкривають всю глибину трепетного і захопленого відношення наших дітей до наших олімпійців. Перемогу одержали учні 4-А класу.

Протягом тижня ранок для учнів починалося з зарядки, яку проводила вчитель фізичної культури Литнянчина Людмила Володимирівна під гаслом «Ранкова гімнастика - це благо для душі, розуму та тіла».

07.09-11.09 – класні керівники проводили з учнями корекційні рухливі ігри на перервах.

08.09 - весело, із азартом і завзяттям проходила спортивна розвага «Розвідка».

Учнів 1-А класу ходили в розвідку, в тил ворога. Діти ходили непомітно, немов ведмедики Гаммі проходили ліси, болота і луки. На їх шляху поставали темні луки, де на їх чатувала засідка. Скільки радощів, гарного настрою, здоров'я, бадьорості отримали учні!

08.09 – учнів 2-х класів прослухали лекцію «Перша медична допомога при пораненнях», яку підготувала старша медична сестра Кривенко Олена Миколаївна. А разом з вчителем фізичної культури Литнянчиною Людмилою Володимирівною провели практичні вправи «Накладання пов’язок». Інформація була не тільки корисною для учнів, але і доступно та цікаво представлена.

09.09 – разом з вчителем фізичної культури Литнянчиною Людмилою Володимирівною, вихователями груп продовженого дня та медичною сестрою Валентиною Миколаївною Демченко, для учні 2-х класів була проведена екскурсія до Клубу туристів-альпіністів «Абалаковець». Унікальним явищем цього клубу є народний музей альпінізму – справжня гордість сумських альпіністів. Він налічує більше 7400 експонатів: газети, фотографії, нагороди, особисті речі альпіністів, їх спогади, карти, прапори, книги з автографами… Музей існує вже більше 30 років, за цей час величезна кількість любителів гір відвідала його. Він дає можливість усім бажаючим ознайомитись з таким екстремальним видом спорту як альпінізм, зберігає пам’ять про тих туристів, що не повернулися з походів. Кожен, хто відвідав цей музей, не залишився байдужим до гір.

10.09 - для учнів 1-Б, 2-Б, 3 класів був організований і проведений Олімпійського урок під гаслом «Спорт здоров’я, спорт-гра!». З інтересом, проявляючи спортивний азарт, демонстрували свої фізичні можливості та кмітливість маленькі олімпійці. У спортивній залі зустрілися команди класів, підготувавши назви, емблеми та девізи команд. Творче завдання вимагало від учнів прояву особистих здібностей, кмітливості та фізичної підготовки. Діти продемонстрували свою майстерність, прагнення до перемоги, азарт і згуртованість. Їх результати говорили про гідну спортивну зміну, яка з’явилася у шкільній родині.

10.09 - для учнів 4-А класу проводилася спортивна вікторина «Знавці олімпійського спорту» та 11.09 - для учнів 4-Б класу спортивна вікторина «Олє – олє!!!», де учні змогли показати свої знання в області спорту, свою кмітливість і спритність. Вікторина проходила у формі розгадування кросвордів і ребусів, відповіді на запитання.

11.09 - завершився тиждень підведенням підсумків і нагородженням.

Спогади про цю яскраву подію в шкільному житті ще довго виринатимуть з пам’яті…

/Files/images/DSC08153.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 240

Коментарi