ХАРЧУВАННЯ ЗАКЛАДІ

2015-10-12

/Files/images/kkkkk.jpg

Харчування є одним з найважливіших факторів, що забезпечують нормальний процес росту і розвитку дитини, стійкість до впливу несприятливих умов, високий функціональний рівень всіх систем організму.

Залежно від віку діти повинні щодня одержувати певну кількість енергії, мінеральних речовин і вітамінів. Раціональне харчування —

В нашому закладі особлива увага приділяється раціональному харчуванню - одній з основних умов здоров'я дітлахів. Зокрема:

організовано безпечне і якісне харчування дітей (замовлення і прийняття безпечних і якісних продуктів харчування, продовольчої сировини у необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології приготування страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку).
Харчування здійснюється згідно з двотижневим меню;
Щодня на кожний наступний день відповідно до наявності продуктів харчування та з урахуванням примірного двотижневого меню, картотеки страв складаються меню-розкладки відповідно до затверджених норм харчування.
Кожного дня медичний працівник оцінює якість приготування страв.
В ДНЗ здійснюється щоденний контроль за організацією харчуванням дітей медсестрою і директором закладу.
Результати фіксуються в «Журналі бракеражу готової продукції» і в журналі контролю за організацією харчування.
Медична сестра закладу контролює виконання меню, проводить санітарно-просвітницьку роботу серед персоналу та батьків з питань раціонального харчування, особливо в оздоровчий період, дає оцінку ефективності харчування, проводить заняття з персоналом з питань гігієни харчування, профілактики харчових отруєнь і групових гострих кишкових інфекцій.
Медсестра, вихователі груп дошкільного закладу проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед батьківської громадськості щодо організації харчування у сім’ї. Домашнє харчування має доповнювати раціон дитячого садка. Питання раціонального харчування дітей включається у тематику батьківських зборів, консультацій для батьків, висвітлюється в інформаційних куточках.

/Files/images/PA123851.JPG/Files/images/CAM01165.jpg/Files/images/CAM01174.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 327

Коментарi